Fost consilier, acuzat de conflict de interese administrative

de | 06/07/2017 | Administrație, Rural

Un alt ales local din Neamț este acuzat de Agenția Națională de Integritate că a încălcat legislația. Este vorba, de această dată, de Gheorghe Enache, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bozieni, care ar fi fost în conflict de interese administrativ.

În calitate de consilier local, el ar fi votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Bozieni privind aprobarea concesionării suprafeței de 91,69 ha pășune ce se află în proprietatea publică a comunei, în vederea pășunatului, către Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos – Neamț, persoană juridică de drept privat în cadrul căreia Gheorghe Enache deținea la acea dată calitatea de membru al consiliului director, încasând venituri de la aceasta.

De asemenea, în temeiul acelei hotărâri, s-a încheiat Contractul de concesiune între Primria comunei Bozieni și Asociația Crescătorilor de Taurine Bozienii de Jos, deși consilerul local avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, având posibilitatea să anticipeze că asociația va beneficia de pe urma adoptării hotărârii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.