Animale salvate de pompierii romașcani

de | 10/07/2017 | Actualitate, Județean

Mai multe animale au fost salvate de pompierii militari, sâmbătă și duminică. O intervenție a avut loc la Bahna, iar alta la Roman și animalele sunt acum în viață datorită salvatorilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Sâmbătă, în jurul orei 9.15, pe 112 a fost un anunț care anunța că o bovină e căzută într-un pârâu din comuna Bahna, satul Țuscanii din Vale. La locul intervenției s-au deplasat un ofițer cu șapte subofițeri cu o autospecială de capacitate medie și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul intervenției, au constatat că bovina era căzută într-un pârâu cu înălțimea malurilor în jur de zece metri. Intervenția s-a realizat cu accesoriile din dotare, bovina a fost scoasă și predată proprietarului. Duminică am mai avut o intervenție, pentru salvarea unui câine, mai exact o cățea cu doi pui care era căzută într-un canal de aproximativ cinci metri. La locul intervenției s-au deplasat cinci pompieri militari cu autospecială, au evacuat cățeaua cu cei doi pui în viață, din acest canal.”

sublocotenent Adrian Rotariu, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț

Deși nu era nicio persoană rănită, la una dintre misiuni s-a deplasat și o ambulanță SMURD.

Așa este procedura la intervenții, când ambulanțele SMURD sunt operative și nu sunt la alte cazuri se procedează și pentru deplasarea și a acestor ambulanțe, în cazul în care sunt răniți, să poată fi preluați imediat.”

sublocotenent Adrian Rotariu, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.