Cinci șoferi s-au întâlnit cu Bachus, apoi și cu polițiștii

de | 10/07/2017 | Actualitate, Județean

De sâmbătă seară și până duminică după-amiază, cinci șoferi s-au ales cu dosar penal pentru că au ignorant regulile și s-au suit băuți la volan.

  • Primul conducător auto care a avut de-a face cu oamenii legii a fost o femeie de 47 de ani, din Piatra Neamț. Aceasta conducea, sâmbătă seară, în localitatea Dobreni și a refuzat să fie testata cu aparatul etilotest, deși emana halenă alcoolică motiv pentru care, a fost condusă la Spitalul Județean de Urgenta Piatra Neamt, în vederea recoltării probelor biologice, însă a refuzat și această procedură.
  • Un alt conducător auto, surprins în trafic de polițiști, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice. Acesta a fost depistat în flagrant,sâmbătă seară, în jurul orei 20.40, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Dobreni, având dreptul de a conduce suspendat.
  • În jurul orei 22.20, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, au observat în trafic, în localitatea Izvoare, un autoturism al cărui conducător auto a oprit şi a părăsit autoturismul încercând să se sustragă de la control. Acesta a fost prins și identificat în persoana unui bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț, care emana halenă alcoolică. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv și l-au condus la Spitalul Județean Neamț pentru recoltare de probe biologice, însă a refuzat prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei.
  • În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au oprit un autoturism, pentru control, în localitatea Tupilaţi. Conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Războieni emana halenă alcoolică și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv.
  • Un alt tânăr aflat sub influența alcoolului a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Primăverii din municipiul Roman. Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier, cea mai mare valoare a concentrației de alcool în aerul expirat fiind de 1,25 mg/l.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.