Cozmanciuc: „Lipsa investițiilor este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Moldovei”

de | 13/07/2017 | Național, Politică

În ciuda numeroaselor apeluri la acțiune și solicitări către Guvernul PSD care au fost făcute de către toți parlamentarii si reprezentații PNL, social democrații aleg să îi sfideze pe cetățenii din zona Moldovei, susține parlamentarul liberal Mugur Cozmanciuc.

Lipsa investițiilor din regiunea de Nord Est este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Moldovei, care deține cel mai mare număr de locuitori din România. Institutul Național de Statistică a anunțat, cu ocazia Zilei mondiale a populaţiei, că la 1 ianuarie 2016, regiunea de dezvoltare Nord-Est (cu judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) deţinea cel mai mare număr de locuitori, cu o pondere de 16,5% în populaţia rezidentă a ţării. Asta în condițiile în care la 1 ianuarie 2016, populaţia rezidentă a României a fost de 19.760.000 locuitori. În ciuda faptului că regiunea de Nord Est merită toată atenția și măsurile necesare pentru a oferi oportunități de dezvoltare cetățenilor, cei de la guvernare nu fac nimic în acest sens.

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț

Deputatul liberal atrage atenția asupra necesității urgentării realizării unor proiecte de infrastructură și alte investiții pentru ca regiunea care deține cel mare număr de locuitori din populația rezidentă a țării să se dezvolte.

Declarația președintelui Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, prin care spunea fără nicio remușcare că ”autostrăzile pot să mai aștepte, deoarece PSD are alte priorități” este o dovada clară în acest sens. Da, este nevoie de bani și de salarii, dar si investițiile sunt foarte importante, pentru a asigura creștere economică sustenabilă, deci implicit fonduri pentru salarii și pensii. O spun din nou: zona Moldovei are nevoie de fonduri pentru dezvoltare, pentru că există potențial intelectual ce trebuie valorificat, potențial economic și turistic ce poate genera dezvoltare. Guvernul PSD nu mai are nicio scuză. Ar trebui să lase deoparte poveștile cu dușmani închipuiți și să se apuce de treabă. Să aloce fondurile necesare pentru începerea construcției Autostrăzii Unirii, care va lega Moldova de Ardeal. De asemenea și alte proiecte de investiții necesare.”

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.