Șefa DGASPC Neamț, acuzată de conflict de interese penal

de | 13/07/2017 | Județean, Justiție

Agenția Națională de Integritate (ANI) o acuză pe Cristina Păvăluță, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, de conflict de interese penal. Inspectorii ANI susțin că, în calitate de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, aceasta a încheiat un contract cu SC Olimpus Trade SRL (societate reprezentată de către un administrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv SC Parking SA).

Societatea Olimpus Trade SRL a avut calitatea de executant al lucrării de ”confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior”,  în valoare de 98.788 Lei. La data încheierii contractului, atât Cristina Păvăluță, cât și Laurențiu Dulamă, administratorul  SC Olimpus Trade SRL, actual vicepreședinte al CJ Neamț, dețineau calități sau funcții în cadrul SC Parking SA (societate deținută majoritar de către Consiliul Local Piatra-Neamț), respectiv Cristina Păvăluță a fost membru în Consiliul de Administrație în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017, iar Laurențiu Dulamă, administratorul  SC Olimpus Trade SRL, a fost director al SC Parking SA  în perioada 15 decembrie  2007 – 06 iulie 2016.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cristina Păvăluță a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia <fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică>. Agenția Națională de Integritate a constatat la data de 26 noiembrie 2015 existența stării de incompatibilitate în cazul aceleași persoane.” – comunicat de presă Agenția Națională de Integritate

Șefa DGASPC Neamț a fost contactată pentru a oferi un punct de vedere, dar nu a răspuns la telefon.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.