Școala de la Bălușești, prădată de un adolescent

de | 14/07/2017 | Actualitate, Educație, Rural

Un adolescent a mers la școală în timpul vacanței. Dar nu de drag, pentru a învăța, ci noaptea, pentru că a vrut să se îmbogățească rapid. El a intrat în școala din Bălușești și a furat de acolo mai multe bunuri, dar a fost prins înainte să e înstrăineze.

În dimineața zilei de 13 iulie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizaţi de către directorul Şcolii gimnaziale din localitatea Băluşeşti, despre faptul că din incinta unităţii au fost sustrase mai multe bunuri. Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că în noaptea de 12 spre 13 iulie, persoane necunoscute, prin spargerea unui geam, au pătruns în interiorul biroului secretariat al şcolii, de unde au sustras trei laptopuri şi accesorii wireless, în valoare totală de aproximativ 5.000 lei. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat un tânăr de 16 ani din Roman, care se afla pe raza localității Ion Creangă într-un autobuz ce se deplasa pe ruta Bălușești-Roman. Asupra tânărului au fost identificate, într-un rucsac, bunurile sustrase, pe care intenționa să le înstrăineze.” – comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Polițiștii au recuperat bunurile sustrase și continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.