Ședință pentru blocul 33 de pe Anton Pann

de | 14/07/2017 | Administrație, Economic, Local

Consilierii locali au venit vineri, la Primărie, pentru a participa la o ședință ce a avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre. Ședința de îndată a fost convocată pentru ca indicatorii tehnico-economici ai proiectului prvind reabilitarea blocului 33 de pe strada Anton Pann să fie actualizați cu noua valoare a TVA și documentul să fie transmis, mai departe, la ADR Nord-Est. Administrația locală speră ca lucrările la acest bloc să se facă și bani europeni.

Au fost prezenți 17 consilieri și, în mai puțin de două minute, hotărârea a fost adoptată. În proiect se propune anveloparea termică a blocului 33 de pe strada Anton Pann, constând în lucrări precum montarea de termosistem pe suprafeţele opace, inclusiv tencuială decorativă uniformă; înlocuirea tâmplăriei exterioare cu termopan din PVC; refacerea termoizolatiei şi a hidroizolaţiei la terasă. Ca măsuri conexe sunt prevăzute refacerea trotuarelor perimetrale, refacerea instalaţiilor hidro-sanitare şi lucrări de branşare la reţelele exterioare de apă şi canalizare.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 924.902,91 lei, din care suma eligibilă este 833.962,45lei; 60% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor, adică 500.377,47 lei vor proveni din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, ca finanţare nerambursabilă; 40% din totalul cheltuielilor eligibile, adică 333.584,98lei şi cheltuielile neeligibile de 90.940,46 lei vor trebui acoperite din bugetul local al Municipiului Roman şi Asociaţia de proprietari Nr.56, de pe strada Anton Pann. Dacă proiectul va fi declarat eligibil, Asociația de Proprietari va plăti suma ce-i revine în trei ani, în tranșe.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.