Soluție pentru terenurile de la stația de captare

de | 17/07/2017 | Administrație, Local

Administrația locală pare să fi găsit o soluție pentru terenurile de la stația de captare a apei, de la Pildești-Simionești. Fiindcă se dorește accesarea de fonduri europene pentru tot județul de către reprezentanții ApaServ, municipiul Roman va fi cel care va administra aceste terenuri, întrucât proiectul prevede realizarea unei captări noi pentru apa romașcanilor.

Ani la rândul, administrațiile locale de la Roman și Cordun au discutat pe tema terenurilor de la stația de captare de la Pildești – Simionești. S-a dorit, la un moment dat, și o tranzacție, dar nimic nu s-a concretizat. Acum, însă, din nevoia de a se accesa fonduri europene, situația se va schimba.

Am avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu reprezentanții companiei județene ApaServ și cu reprezentanții Primăriei Cordun. Am avut discuții legate de terenurile de la stația de captare de la Pildești care, în momentul de față, nu au situație juridică care să ne favorizeze pentru întocmirea proiectului cu finanțare europeană. Dorim să cumpărăm și printr-o finanțare europeană să schimbăm ceea ce înseamnă rețeaua de alimentare cu apă a orașului drept pentru care am convenit, din punct de vedere juridic, cu reprezentanții comunei Cordun, să preluăm în concesiune suprafețele de teren necesare realizării acestei aducțiuni noi de apă către municipiul Roman. Este o condiție obligatorie pentru întocmirea acestui proiect cu finanțare europeană.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.