Soluție pentru terenurile de la stația de captare

55

Administrația locală pare să fi găsit o soluție pentru terenurile de la stația de captare a apei, de la Pildești-Simionești. Fiindcă se dorește accesarea de fonduri europene pentru tot județul de către reprezentanții ApaServ, municipiul Roman va fi cel care va administra aceste terenuri, întrucât proiectul prevede realizarea unei captări noi pentru apa romașcanilor.

Ani la rândul, administrațiile locale de la Roman și Cordun au discutat pe tema terenurilor de la stația de captare de la Pildești – Simionești. S-a dorit, la un moment dat, și o tranzacție, dar nimic nu s-a concretizat. Acum, însă, din nevoia de a se accesa fonduri europene, situația se va schimba.

Am avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu reprezentanții companiei județene ApaServ și cu reprezentanții Primăriei Cordun. Am avut discuții legate de terenurile de la stația de captare de la Pildești care, în momentul de față, nu au situație juridică care să ne favorizeze pentru întocmirea proiectului cu finanțare europeană. Dorim să cumpărăm și printr-o finanțare europeană să schimbăm ceea ce înseamnă rețeaua de alimentare cu apă a orașului drept pentru care am convenit, din punct de vedere juridic, cu reprezentanții comunei Cordun, să preluăm în concesiune suprafețele de teren necesare realizării acestei aducțiuni noi de apă către municipiul Roman. Este o condiție obligatorie pentru întocmirea acestui proiect cu finanțare europeană.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult