În Neamț, câte o mașină la patru persoane

de | 24/07/2017 | Județean, Social

Angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț au primit și verificat, în primul semestru al acestui an, documente pentru înmatricularea a 14.004 vehicule. În perioada menționată au fost efectuate 1.131 operațiuni de radiere atât în baza automată cât și în cea manuală și totodată au fost verificate și primite documente pentru atribuirea a 9.610 numere provizorii.

Având în vedere prevederile Legii nr.1 /2017, privind eliminarea unor taxe și tarife, printre acestea numărându-se și timbrul de mediu, s-a constatat o creștere semnificativă – cu 6.093 a numărului de vehicule înmatriculate în primul semestru al anului 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut.

”În vederea soluționării cu celeritate și profesionalism a solicitărilor cetățenilor, începând cu luna februarie 2017 s-a luat măsura suplimentării cu încă un ghișeu pentru primirea documentelor de înmatriculare. Astfel, îi pot asigura pe toți nemțenii că primesc plăcuțele de înmatriculare în aceeași zi în care depun documentele. Vreau să menționez aici și efortul pe care angajații acestui serviciu îl depun pentru ca activitatea să se desfășoare, în ceea ce privește relația cu cetățenii, fără sincope”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Tot în prima jumătate a acestui an, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț a înaintat 84 dosare de înmatriculare spre verificare pentru deținătorii de vehicule care nu au putut prezenta în original documentele de înmatriculare străine. De asemenea s-au furnizat date și primit documente pentru pierderea a 227 certificate de înmatriculare și a 168 cărți de identitate a vehiculului. Au fost primite și soluționate 2.602 adrese, 1.556 fiind de la persoane fizice și 1.046 de la instituții și persoane juridice și au fost valorificate 41.158 plăci cu numere de înmatriculare din care tip A – 40.895, tip B – 98 , tip C – 165 pentru care s-a încasat suma totală de 1.213.949 lei.

Incepand cu data de 28 februarie, programarea privind prezentarea la ghiseu in vederea depunerii documentelor de inmatriculare a vehiculelor se poate face si online, ghiseul nr. 2 fiind folosit si pentru aceasta activitate.

La sfârșitul lunii iunie 2017, parcul auto al județului Neamț este de 141.717 vehicule. Ceea ce înseamnă o mașină la fiecare patru nemțeni, dacă ne raportăm la datele Institutului Național de Statistică referitoare la populația cu domiciliul în județul Neamț în luna ianuarie 2017, statistică din care reiese că sunt 575.353 de persoane cu domiciliul în județul Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.