Conducerea DSP Neamț, „victimă” a epidemiei de rujeolă

de | 26/07/2017 | Județean, Sănătate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus demiterea conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț. Motivul destituirii îl constitue rata de vaccinare împotriva rujeolei extrem de scăzută la nivelul județului.

„Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie. Cinci direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.” – comunicat de presă Ministerul Sănătății

Vaccinarea împotriva rujeolei a fost, în Neamț, de 38,2% în luna iunie, aceasta fiind cea mai mare rată de acoperire vaccinală din acest an. În luna ianuarie 2017, rata de vaccinare a fost doar de 17,7%.  Conducerea DSP Neamț este formată din dr. Dan Morenciu – director executiv, Constantin Oprea – director executiv adjunct economic, Daniela Florina Marcoci – director executiv adjunct sănătate publică.

Marți, 25 iulie, medicii specialiști din Roman au evidențiat zece cazuri noi de rujeolă, la copii cu vârsta între 1 și 11 ani; un caz este din Roman, trei sunt din Valea Ursului, iar șase din Horia.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.