Salarii mai mari pentru angajații din Primărie

528

Noua lege a salarizării va însemna salarii mai mari pentru unii angajați ai administrației locale. Ca urmare a adoptării acestei legi, reprezentanții Primăriei municipiului Roman lucrează acum la noua grilă de salarizare. Această nouă va fi supusă atenției și dezbaterii consilierilor locali în ședința ordinară de luni, 31 iulie, dar ca proiect suplimentar, fiindcă nu s-a terminat de lucrat la noua grilă. Șeful administrației publice locale susține că, pentru unii angajați, noua modalitate de calcul a salariului va însemna majorări.

Vor fi și majorări ale veniturilor, dar încă lucrăm pentru că trebuie să ne încadrăm în acel plafon maxim care este permis autorităților locale pentru salarii. Nu ni s-a aprobat și majorarea plafonului odată cu aprobarea noii grile. Încă lucrăm, nu este nimic stabilit clar la această oră.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Salariile care se pot modifica pe parcursul acestui an sunt ale funcționarilor din aparatul propriu al consiliilor județene, consiliilor locale, a primăriilor. Din ianuarie 2018, salariile tuturor funcționarilor se vor majora cu 25% față de nivelul lunii decembrie 2017. Tot prin noua lege a salarizării este permisă și recompensarea financiară a angajaților cu rezultate deosebite, în limita a două salarii nete (adică a maxim 2.900 lei) pe an.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult