Salarii mai mari pentru angajații din Primărie

de | 26/07/2017 | Administrație, Economic, Local

Noua lege a salarizării va însemna salarii mai mari pentru unii angajați ai administrației locale. Ca urmare a adoptării acestei legi, reprezentanții Primăriei municipiului Roman lucrează acum la noua grilă de salarizare. Această nouă va fi supusă atenției și dezbaterii consilierilor locali în ședința ordinară de luni, 31 iulie, dar ca proiect suplimentar, fiindcă nu s-a terminat de lucrat la noua grilă. Șeful administrației publice locale susține că, pentru unii angajați, noua modalitate de calcul a salariului va însemna majorări.

Vor fi și majorări ale veniturilor, dar încă lucrăm pentru că trebuie să ne încadrăm în acel plafon maxim care este permis autorităților locale pentru salarii. Nu ni s-a aprobat și majorarea plafonului odată cu aprobarea noii grile. Încă lucrăm, nu este nimic stabilit clar la această oră.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Salariile care se pot modifica pe parcursul acestui an sunt ale funcționarilor din aparatul propriu al consiliilor județene, consiliilor locale, a primăriilor. Din ianuarie 2018, salariile tuturor funcționarilor se vor majora cu 25% față de nivelul lunii decembrie 2017. Tot prin noua lege a salarizării este permisă și recompensarea financiară a angajaților cu rezultate deosebite, în limita a două salarii nete (adică a maxim 2.900 lei) pe an.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.