Peste 300 de liceeni au devenit șomeri

68

Termenul în care absolvenții de liceu au putut depune dosarul pentru a obține șomaj a expirat. Liceenii care nu s-au înscris la facultate și nu și-au găsit un loc de muncă după terminarea studiilor au avut la dispoziție 60 de zile pentru înregistrarea dosarului de șomaj.

Cei care au depus acest dosar vor beneficia, pentru următoarele șase luni, de o indemnizație fixă care este în valoare de 250 de lei. La nivelul județului Neamț sunt cu puțin peste 300 de dosare de acest timp înregistrate la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

În evidența instituție, la data de 25 iulie erau înscriși 314 absolvenți din promoția 2017, din care 149 la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă (ALOFM) din Piatra-Neamț, 102 la ALOFM Roman și 63 la Tîrgu Neamț.”

Elena Chirilă, purtător de cuvânt AJOFM Neamț

În Neamț erau înregistrați, la sfârșitul aului școlar 2016 – 2017, peste 3.700 de elevi de clasa a XII-a. Prin urmare, 11% dintre elevii nemțeni care au terminat clasa a XII-a au devenit șomeri.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult