Firme din zona Romanului cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani

de | 27/07/2017 | Economic, Justiție, Rural

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Neamț au desfășurat joi, 27 iulie, patru perchiziții în vederea documentării activității infracționale într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Trei locații vizate de perchiziții sunt dintr-o comună limitrofă municipiului Roman și una dintr-o localitate din județul Iași.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Din cercetările instrumentate până în prezent a reieşit că, în perioada 2013-2016, reprezentanții a trei societăți comerciale au creat un circuit evazionist în domeniul construcțiilor, prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 2.000.000 de lei. Anchetatorii susțin că, în vederea îngreunării cercetărilor în cauză, părțile sociale ale firmelor implicate au fost cesionate către terțe persoane. În urma perchizițiilor desfășurate, au fost ridicate documente de evidență contabilă cu relevanță în conturarea probatoriului și finalizarea cercetărilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.