Ajutoare de la Guvern pentru 58 de familii din Neamț

71

Guvernul României a aprobat, joi, 27 iulie, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.272.700 de lei, pentru sprijinirea a 463 de familii şi persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială. Sunt și cazuri de familii din județul Neamț care vor primi ajutor de la Guvern ca urmare a adoptării acestei hotărâri.

Se vor acorda 184.000 de lei către 58 de familii sau persoane singure care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora:

  • 18 familii vor primi, în total, 74.000 de lei, după ce locuințele  le-au fost afectate de incendii;
  • 4 familii vor primi, în total, 17.000 de lei, după ce locuințele le-au fost afectate de inundații, fenomene meteorologice periculoase și alunecări de teren;
  • 36 de familii vor primi, în total, 93.000 de lei, din cauza unor probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificați în urma anchetelor sociale realizate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Aceste ajutoare de urgență se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult