De peste 160 de ani, sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august reprezintă motiv de pretrecere pentru romașcani și locuitorii din zona Romanului. Acum vine tradiționalul bâlci, eveniment așteptat cu mare interes de persoane de toate vârstele: copiii și adolescenții vor să încerce toate utilajele pentru distracție, iar adulții speră să cumpere produse la preț de producător.
Vineri, 28 iulie, bâlciul a fost vizitat încă din prima parte a zilei, de autoritățile locale. Reprezentanții Primăriei Roman au făcut deja clasica ”inspecție” printre utilaje. Parte dintre consilierii locali, primarul Lucian Micu, dar și deputatul Laurențiu Leoreanu au vrut să și testeze unul din cele două utilaje nou-aduse în bâlci. Aceștia s-au urcat într-un fel de pendul care avea, în același timp, și o mișcare de rotație în jurul propriei axe. La coborâre, politicienii au încercat să descrie senzația.
”A fost o stare de imponderabilitate… Este o experiență pe care nu aș recomanda-o copiilor, cred că ar trebui să aibă măcar 16 – 17 ani, e o senzație destul de tare. Mai ușor îmi este în politică decât mi-a fost acolo.”
Laurențiu Leoreanu, deputat PNL
”E unul dintre cele două utilaje noi care au venit; acestuia i-am făcut proba, practic l-am inaugurat. Mai este și un top spin, mă bucur că reușim să aducem la Roman și astfel de utilaje noi, care să ofere amatorilor de senzații tari aceste plăceri; sunt senzații pe care eu, sigur, în perioada următoare nu le voi mai încerca.”
Lucian Micu, primarul municipiului Roman
În bâlci au fost prezenți și reprezentanții instituțiilor care se ocupă de asigurarea ordinii și siguranței publice.
”Noi încercăm, ca în fiecare an, prin planul de pază pe care îl avem – întocmit de Poliția Locală împreună cu Poliția Națională și Jandarmerie – să asigurăm o stare liniște în permiterul bâlciului și evitarea fenomenelor antisociale. Vom încerca, pe toate căile legale posibile, ca astfel de lucruri să nu se întâmple și să oferim un maxim de confort celor care vin la bâlci. Pentru anul acesta am făcut niște extinderi pentru a putea asigura acces tuturor oamenilor, astfel încât toate veniturile să rămână la Direcția de Administrare a Piețelor, Bazar și Obor.”
Lucian Micu, primarul municipiului Roman
Conform Doiniței Maftei, șefa Direcției de Administrare a Piețelor, Bazar și Obor, s-au licitat toate locurile pentru comercianți, veniturile din închirierea spațiilor fiind estimate a se ridica la 130.000 de lei. Din acești bani, administrația publică locală intenționează să realizeze o serie de investiții la Piața Centrală.
Cei care vor să încerce mașinuțele tamponate, parașutele, ciocanul, dar și alte utilaje pentru distracție trebuie să știe că o tragere costă între 5 și 10 lei, în funcție de utilaj.
0 Comentarii