Emilia Țuțuianu, decorată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei

143

Emilia Țuțuianu, bibliotecar al Bibliotecii Municipale ”George Radu Meliodon” Roman,  a primit distincția ”Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”, adică decorația cea mai înaltă oferită de Mitropolia Moldovei și Bucovinei unei persoane pentru merite culturale.

Această distincție primită de Emilia Țuțuianu reprezintă rezultatul unei inițiative din urmă cu câțiva ani, de realizare a unui centru cultural-spiritual. Acest centru se află la Mănăstirea Văratec și a fost inaugurat sâmbătă, 29 iulie, în prezența mai multor reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, iubitori de cultură și spiritualitate.

Cei care au tăiat panglica Centrului Cultural Spiritual Văratec au fost Dianu Sfrijan – ctitorul obiectivului, Emilia Țuțuianu – inițiatoarea proiectului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prefectul Vasile Panaite.

Dianu Sfrijan, ctitor Centrul Cultural Spiritual Văratec

Mă bucur de acest vis devenit realitate, înființarea unui centru cultural lângă mănăstire. Un gest care să vorbească despre soția mea plecată prematur. Datorez doamnei Emilia Țuțuianu, sora mea de suflet, ideea de a crea un centru la Văratic. Cred că am făcut o alegere minunată. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, maicii starețe Iosefina Giosanu și maicilor de la mănăstire. Mulțumesc și constructorilor care au zidit piatră pe piatră acest edificiu. Este minunat când întâlnești oameni cu care te poți înțelege doar din priviri. Tuturor celor care vor păși pragul Centrului Cultural Spiritual Văratic le doresc să devină mai buni, mai drepți, iubitori de valori culturale și, poate, puțin mai fericiți.”

Dianu Sfrijan, ctitor Centrul Cultural Spiritual Văratec

Pe lângă distincția primită de Emilia Țuțuianu, ctitorul Dianu Sfrijan a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ”Crucea Moldavă”, dar și titlul de cetățean de onoare al comunei Agapia.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult