Nemțeni căutați de polițiștii din alte țări

de | 03/08/2017 | Județean, Justiție

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au gestionat, în prima jumătate a acestui an, lucrări privind infracționalitatea itinerantă ce au făcut obiectul activităţilor de cooperare internaţională cu autorităţile principalelor ţări de destinaţie a nemțenilor, care sunt suspecţi sau cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni de natură judiciară.

Drept urmare, 17 cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Neamț au fost semnalați ca fiind persoane suspecte de săvârșirea unor infracțiuni în următoarele state: Germania, Italia, Cehia, Marea Britanie, Franța, Ungaria și Cipru.

Principalele genuri de infracţiuni atribuite nemțenilor bănuiți de săvârșirea faptelor penale sunt: furt (11 fapte), tâlhărie (o faptă), vătămare corporală gravă (două fapte), fals (o faptă), infracțiuni privitoare la viața sexuală (o faptă).

Aceste acțiuni au avut loc datorită cooperării internaționale, România respectând exigențele și fiind parte, din perspectiva colaborării polițienești, din spațiul Schengen, începând cu 5 noiembrie 2010.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.