Romașcanii din diaspora sunt invitați la o întâlnire cu primarul

de | 03/08/2017 | Actualitate, Administrație, Local

Conducerea Primăriei Municipiului Roman îi invită pe romașcanii din diaspora la o întâlnire deschisă, programată a avea loc joi, 24 august 2017, de la ora 10.00,  în sala de ședințe a instituției. Evenimentul va fi organizat în preambulul festivalului dedicat celor care lucrează în străinătate și vin acasă doar în concediu.

În cursul lunii august vom organiza mai multe evenimente cu și pentru romașcanii care, din diverse motive, au decis să plece în alte țări și care, în acest fel, sunt invitați să se reconecteze cu comunitatea locală. Dorim să identificăm așteptările și interesul diasporei în a se implica în dezvoltarea orașului. Vreau să le transmit romașcanilor de pretutindeni că Romanul  înseamnă pentru noi toţi acasă, iar eu îmi afirm întreaga disponibilitate de a-i sprijini. Oraşul nostru este într-o continuă transformare şi doresc să îi avem alături și pe romașcanii ce lucrează peste hotare, pentru că experiența și ideile lor pot contribui la dorința comună, ca Romanul să fie un oraș modern și european.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Conducerea Primăriei municipiului Roman va invita la întâlnire și specialiști în accesarea de fonduri europene. Manifestările dedicate diasporei se vor derula sub egida RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat la care municipiul Roman a aderat începând cu acest an.

*fotografia este de la o întâlnire similară, ce a avut loc la Primăria Roman în august 2016

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.