Profesorul Ovidiu Albert va fi… elev la Școala pentru Democrație

de | 03/08/2017 | Educație, Local

Profesorul romașcan Ovidiu Albert, care predă istoria la Colegiul Național ”Roman Vodă” și, totodată, este președintele Asociației ”Mușatinii”, a fost admis într-un program al Expert Forum – Școala pentru Democrație. Ovidiu Albert este unul din cei 25 de cursanți ai acestui prgram  și a fost selectat din 150 de candidaturi depuse de profesori din toată țara.

Expert Forum, în parteneriat cu British Council organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 29 august – 3 septembrie 2017, la Sinaia.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Am selectat 25 de profesori de cultură civică/educație socială, istorie sau alte cursuri legate de aria <Om si societate> (dar nu exclusiv) care predau la gimnaziu sau liceu, din România, pasionați de educația pentru democrație și metode practice de predare. În cele șase zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și participare publică. Ulterior, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în localitățile de unde provin participanții.” – comunicat Expert Forum

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.