Zi neagră în județ: trei persoane înecate

de | 04/08/2017 | Actualitate, Fără categorie, Județean

Ziua de joi, 3 august a fost una neagră în județ. Trei persoane au fost scoase la mal de pompieri după s-au înecat pentru că au intrat în apă ca să se răcorească.

Prima misiune a început la ora 8.03, atunci fiind reluate căutările pentru o persoană înecată în albia râului Bistrița, pe raza localității Mănoaia. La locul intervenției s-au deplasat un ofițer şi doisprezece subofițeri (din care 3 scafandri), cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, trei autospeciale pentru scafandri și două bărci din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Forțele deplasate la fața locului au găsit și degajat victima pe care au predat-o echipei Institutului de Medicină Legală (IML).

O oră mai târziu, dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre o persoana înecată în albia râului Bistrița, pe raza localității Frunzeni. La locul intervenției s-au deplasat trei pompieri militari de la Detașamentul de Pomopieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o barcă. Forțele deplasate la fața locului au găsit și degajat victima pe care au predat-o echipei IML.

O altă intervenție de acest tip a avut loc în jurul orei 13.20, când, prin apel la 112, a fost anunțat un alt caz de persoană înecată. De data aceassta, pompierii romașcani au mers la Luțca, comuna Sagna, și au scos o persoană înecată din râul Siret.

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.