Duminică va fi petrecere la Horia

de | 15/08/2017 | Actualitate, Administrație, Rural

Locuitorii comunie Horia se pregătesc de petrecere. Duminică, 20 august, se va serba ziua comunei, iar întreaga zi este plină de activități, muzică și voie bună.

Pentru că este perioada concediilor ne-am gândit ca în acest an să organizăm ziua comunei pe data de 20 august, având în vedere cetățenii plecați la muncă în străinătate, care vin în luna august să petreacă cu familia; ne-am gândit să facem o sărbătoare pentru domniile lor, o sărbătoare a satului și a comunității. Astfel, organizăm în parc Zăvoi, lângă motel Imperial, un spectacol artistic. Ne-am gândit să continuăm tradiția și să premiem soții care înplinesc  50 de ani de la căsătorie. Vom da o diplomă și un premiu în valoare de 200 de lei, pentru fiecare familie. Până acums-au înscris 14 cupluri care sărbătoresc anul acesta nunta de aur.”

Cristian Baciu, primarul comunei Horia

Cristian Baciu

Cristian Baciu, primarul comunei Horia

Șeful administrației publice din Horia a adăugat că una dintre persoanele care vor fi premiate duminică este un consilier cu mai multe mandate, care s-a dedicat pasiunii sale pentru istoria locală.

Îl vom premia și pe consilierul Iancu Gheorghe, domnul a scris foarte multe cărți despre comuna noastră; de această dată, domnia sa lucrează la o carte privind istoria comunei, va fi ca un manual de istorie locală la care toții elevii comunei Horia sperăm să aibă acces începând cu 11 septembrie, când debutează noul an școlar.”

Cristian Baciu, primarul comunei Horia

 

Spectacolul va începe la ora 14, iar la petrecere au fost invitați prefectul județului, deputați,senatori și primari ai altor localități. Vor urca pe scenă, pentru a-i încânta pe cei prezenți: ansamblul Dragomirești din Cotu Vameș, ansamblul Botoșanilor, Cornelia Ciobanu,  Alina Ureche, Viorica Damaschin, Celina Ghergheluș, Mihaela Gurău, Ștefan Enășel și cântărețul de muzică dance Nadir. Întreg evenimentul va fi prezentat de Alexandra Chițimuș.

De la ziua comunei nu vor lipsi comercianții locali, care vor comercializa diferite produse alimentare ți nealimentare. Petrecerea se va încheia în jurul orei 22.00.

[add_single_eventon id=”28357″ show_exp_evc=”yes” ]

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.