Romașcani supărați pe locul de joacă din Smirodava

de | 16/08/2017 | Administrație, Local

Redeschiderea locului de joacă de pe strada Smirodava a fost mai puțin obișnuită. Câțiva cetățeni nemulțumiți au vrut să-i mai spună, încă o dată, primarului, că părculețul trebuia mutat din cauza unor locuitori din zonă, care derajnzează în timpul serii și al nopții.

Acest părculeț de joacă a fost motiv de discuții și sesizări către Primărie de mai multă vreme, oamenii fiind nemulțumiți de mizerie, de zgomot, de vocabularul și de comportamentul celor care ocupau părculețul aproape toată noaptea. Ei au cerut Primăriei mutarea părculețului în zona fostei centrale ciupercă, dar reprezentanții administrației publice locale au decis să modernizeze același loc de joacă, să pună un gard mai înalt și o cameră de supraveghere.

loc de joaca Smirodava cetatean nemultumit 6322

Locatarii sunt nemulțumiți din cauza zgomotului. Toți țiganii de acolo (n.r. – din Aleea T. Vladimirescu) vin aici noaptea. Joi noaptea au stat aici cu țigări și băutură până la două și jumătate noaptea. Dacă vin polițiștii locali se uită la ceilalți și pleacă. Camera aia este pusă degeaba. Noi am vrut să fie mutat părculețul încă din luna mai 2016. Avem și semnături”, a zis un locatar supărat.

Romașcanul l-a așteptat pe primar și i-a spus toate aceste nemulțumiri, iar Lucian Micu a spus că va fi toleranță zero față de faptele antisociale din această zonă.

loc de joaca Smirodava 6324

Este o investiție frumoasă, măcar de s-ar păstra. Dar eu am sunat la Poliția locală de mai multe ori și nu am mari speranțe. Să se facă locuri de joacă, că nu e spațiul meuu. Dar nici nu e normal ce se întâmplă”, a spus o femeie.

Primarul a repetat că nu va tolera nicio manifestare ca cele reclamate de oameni

Lucian Micu 6348

E o zonă cu probleme, de aceea am luat măsura supravegherii video a acestui părculeț, însp după-amiaza vom avea un polițist local care va monitoriza acest loc de joacă. Am vorit cu Poliția Locală s fie toleranță zero față de orice faptă antisocială, în sensul în care vor consuma băuturi alcoolice, vor mânca semințe sau vor fuma în interiorul acestui loc de joacă, să fie amendați direct, fără niciun avertisment și, mai mult decât, pentru siguranța celor care vor folosi acest loc de joacă. Știu că aici, în zonă, se dorea alt loc de joacă a fi amenajat, însă am luat decizia să moernizăm locul de joacă existent, am pus inclusiv material de protecție pe jos și ne propunem ca în fiecare an să fie modernizate două-trei părculețe de joacă, inclusiv cu această suprafață pentru protecția copiilor.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Cheia de la părculețul de joacă nu va fi preluată de reprezentanții asociației de proprietari, aceștia refuzând această responsabilitate. Prin urmare, nu este exclus ca această cheie să stea la polițiștii locali.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.