Târgul de Gustar începe mâine

25

Târgul de Gustar, din zilele de 18, 19 și 20 august, aduce la Roman 25 de meșteri populari din toate zonele istorice românești. Conform organizatorilor, aceștia vin cu desaga plină de produse, dar și cu povești bătrânești, pentru cine are plăcerea să le asculte.

Despre varietatea produselor dăm de știre aici: străchini, oale, căni, împletituri din papură și nuiele, trăistuțe și ștergare, cămăși și ii, podoabe împletite, altele lucrate din lemn și piei, icoane, ouă încondeiate, mobilier din lemn, dar și linguri, linguroaie și polonice ca să aibă privitorul cu ce gusta – dacă tot e Târg de Gustar – diferite produse culinare (dulcețuri, colac secuiesc, turtă dulce) și multe altele. Vă îndemnăm așadar să treceți prin centrul vechi al Romanului (actualul Pietonal “Ștefan cel Mare”) în acest sfârșit de săptămână pentru a privi și a cumpăra din produsele meșterilor. Pentru că se știe că <rușinosul roade osul> e bine să veniți nu la <spartul târgului>, ci chiar din prima zi.”

Iulia Butnariu, organizator

Deschiderea oficială a Târgului de Gustar va avea loc vineri, 18 august, la ora 13.30. Organizatorii acestui eveniment sunt Primăria municipiului Roman și Asociația Cultural – Științifică Urbana din Roman.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.