După caniculă vine cod galben de ploi

de | 20/08/2017 | Județean, Util

Administrația Națională de Meteorologiea emis o atenționare meteo de cod galben pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru județul Neamț.

Atenționarea de instabilitate atmosferică și răcire accentuată este valabilă de dumincă, 20 august, ora 18.00, până marți, 22 august, ora 8.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. În estul țării, astfel de manifestări vor fi pe parcursul zilei de luni, 21 august, și în noaptea de luni spre marți. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp, izolat se vor putea atinge 40 … 50 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.