Handbal: Trofeul „Roman-Vodă Mușat” rămâne la Roman

de | 20/08/2017 | Local, Sport

Vineri și sâmbătă, 18-19 august 2017, a avut loc turneul de handal “Roman-Vodă Mușat”, un eveniment sportiv deja cu tradiție, aflat la ediția a X-a. Turneul a avut rol de pregătire pentru noul sezon, care începe pe 6 septembrie, dar a fost și o oportunitate de a vedea la lucru noile achiziții din echipa romașcană aflată sub îndrumarea unui nou antrenor, profesorul Constantin Ștefan.

La turneu au participat 4 echipe: CSM Roman – locul 5 în sezonul 2016-2017, CS Măgura Cisnădie – locul 9 în sezonul 2016-2017, CSU Danubius Galați – locul 11 în sezonul 2016-2017 și CS Rapid Metrou București – nou promovată în Liga Națională după un parcurs excelent în Divizia A – seria A.

Handbal Turneul Roman Voda Musat 2017 CSM Roman CS Rapid Metrou Bucuresti 7014

Deși meciurile putea fi privite mai mult ca niște meciuri amicale și de pregătire, orgoliile sportivelor și echipelor a dus confruntările la nivelul unor meciuri oficiale. De departe cea mai agresivă echipă dar și cel mai redutabil oponent al CSM Roman a fost Rapid București, meciul direct dintre cele două echipe terminându-se cu scorul de 33 la 31 pentru romașcance după ce gazedele au trecut printr-o perioadă mai grea în repriza a doua, părând a se repeta scenariul văzut în atâtea meciuri din sezonul trecut, când CSM Roman părea ca își epuiza resursele în partea a doua a jocului. După mai multe ratări și câteva bare, momente în care parcă toate stelele s-au aliniat împotriva romașcancelor, schimbările de tactică efectuate de antrenorul Constantin Ștefan dar și intervenția decisivă a căpitanului Carmen Stoleru, care la un momendat are atât de hotărâtă încât nici un zid nu putea să-i stea în cale, au făcut ca forțele să se reechilibreze. A fost cel mai spectaculos meci al turneului.

Handbal Turneul Roman Voda Musat 2017 CSM Roman CS Rapid Metrou Bucuresti 6859

Victoriile în fața CSU Danubius Galați, cu 27-16, și a CS Măgura Cisnădie, cu 27-18, au făcut ca trofeul „Roman-Vodă Mușat” să fie păstrat la Roman, echipa romașcană adjudecându-și și alte două titluri: cel mai bun jucător, prin Carmen Stoleru, și cel mai bun portar, prin Viktoria Tymoshenkova.

CS Măgura Cisnădie a ocupat locul doi în clasamentul turneului, înregistrând două victorii (33-23 cu Rapid, 28-18 cu Danubius Galați) și o înfrângere la CSM Roman. Golgheterul turneului a fost declarată Ada Moldovan, inter dreapta la Măgura Cisnădie.

Pe locul trei, în clasamentul turneului, s-a clasat CS Rapid Metrou București, cu o victorie la CSU Danubius Galați (28-18) și dou înfrângeri, una la CSM Roman și una la CS Măgura Cisnădie.

Ultima clasată a fost CSU Danubius Galați, aceasta înregistrând numai înfrângeri.

Rezultate:

  • CS Măgura Cisnădie vs. CS Rapid Metrou București – 33-23
  • CSM Roman vs. CSU Danubius Galați – 27-16
  • CS Măgura Cisnădie vs. CSU Danubius Galați – 28 – 18
  • CSM Roman vs. CS Rapid Metrou București – 33-31
  • CS Rapid Metrou București vs. CSU Danubius Galați – 24-17
  • CSM Roman vs. CS Măgura Cisnădie – 27-18
Handbal Turneul Roman Voda Musat 2017 CSM Roman CS Rapid Metrou Bucuresti 6878 Constantin Stefan antrenor

Constantin Ștefan, antrenor al echipei de handbal CSM Roman

Sunt mulțumit că am câștigat turneul dar sunt și mai mulțumit că am putut să rulez tot lotul și că am terminat fără accidentări dar încă mai este mult de muncă. Suntem în noua formulă doar de o lună și încercăm să omogenizăm această echipă și să avem un joc cât mai elaborat. Au fost și greșeli dar au fost și faze foarte frumoase, în etapa în care ne aflăm acum, înainte cu doar două săptămâni și jumătate de începerea campionatului, zic eu că suntem pe un drum bun. Săptămâna viitoare von fi prezenți la un turneu destul de puternic la Cisnădie, vedem și acolo ce ar mai fi de reglat, apoi venim acasă și ne pregătim de campionat și de cele două meciuri din cupa EHF.

Constantin Ștefan, antrenor CSM Roman

La festivitatea de premiere a participat deputatul Laurențiu Leoreanu, primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.