Consiliul Județean a emis certificat de urbanism pentru autostrada Iași – Târgu Mureș

45

Consiliul Județean Neamț anunță că a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, document solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Este vorba despre un certificat pentru tronsonul Ditrău – Târgu Neamț.

La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, mai ales prin două trasee: pe drumul european E58 (prin Câmpulung Moldovenesc) sau pe drumul național DN 12C (prin Cheile Bicazului).

S-a realizat un pas important pentru dezvoltarea județului, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Neamț pentru autostrada Târgu Mureș – Tîrgu Neamț, la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Acest proiect va reuși să conecteze județul Neamț la vestul țării și implicit la Europa asigurând zonei noastre o dezvoltare durabilă atât din punct de vedere economic cât și social prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri care susțin creșterea economică.”

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Tronsonul de autostradă Ditrău – Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni. Lungimea traseului va fi de circa 118,8 km, iar localitățile nemțene traversate sunt: Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vînători-Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni și orașul Tîrgu Neamț.

Referitor la autostrada Târgu Mureș – Iași, reprezentanții asociației Pro Infrastructură au atras atenția de curând că există probeleme pe care autoritățile centrale nu le gestionează corect: traversări pentru urși, exproprieri sau refacerea studiilor geotehnice.

 

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.