Din Bundesliga, gest de solidaritate în memoria prietenului din Stănița

de | 24/08/2017 | Actualitate, Rural

Jucătorul de fotbal Alexandru Maxim, care evoluează la Mainz 05, a semnat două tricouri pe care le oferă pentru a fi licitate, în cadrul unei acțiuni caritabile ce are rolul de a ajuta echipa de fotbal din Stănița și de a onora, în același timp, o persoană care a fost implicată în promovarea sportului rege în această localitate. Alexandru Maxim s-a născut la Piatra-Neamț, dar părinții de pe tată sunt din comuna Stănița, localitate care se poate mândri cu echipa de fotbal Stejarul Stănița.

Această echipă a fost un proiect al unui fiu al satului, Ionuț Segneanu. Acesta și soția lui au decedat, în februarie 2016, într-un accident rutier care a avut loc la Horia. Ionuț Segneanu și Alexandru Maxim se cunoșteau din copilărie, atunci când jucau fotbal împreună la Stănița, acolo unde se întâlneau în vacanța de vară.

Astfel că fotbalistul nu a stat deloc pe gânduri când a fost contactat de prietenii care vor să facă această acțiune în memoria lui Ionuț Segneanu.

Jucătorul lui Mainz, Alexandru Maxim, a avut bunăvoința de a dona două tricouri semnate, unul de la echipa de club și unul de la echipa naționala, pe care le vom scoate la licitație. Fondurile strânse din aceste licitații vor fi direcționate astfel: către fiica lui Ionuț (banii proveniți din vânzarea tricoului vândut mai scump), iar banii de pe celălat tricou vor fi folosiți pentru a ajuta fondurile echipei de fotbal Stejarul Stănița și pentru a organiza un meci de fotbal în memoria prietenului nostru drag. Vă rog să licitați comentând la postarea mea. Licitația se va închide vineri, 1 septembrie. Tricourile vor avea un preț rezervat, care este cel puțin prețul de lista din magazinul suporterilor fiecărei echipe, a scris Florin Donciu pe Facebook.

Cine vrea să liciteze poate să acceseze acest link către postarea de pe Facebook. Trebuie să precizeze suma cu care licitează și pentru care dintre cele două tricouri vrea să plătească.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.