Galerie foto: Cum s-au distrat romașcanii la festivalul diasporei

de | 28/08/2017 | Actualitate, Local

Mii de romașcani s-au distrat, la sfârșitul de săptămână ce tocmai s-a încheiat, în centrul orașului, la festivalul dedicat diasporei. Oamenii au dansat, au cântat și i-au aplaudat pe artiștii prezenți pe scenă.

Vineri seară, spectatorii i-au ascultat pe Lorena, pe Ștefan Enășel și ansamblul Cununa Muntelui, dar sâmbătă seară mare parte din cei prezenți în Piața Roman-Vodă au venit special pentru Paul Surugiu, adică pentru Fuego. Recitalul acestuia a început în jurul orei 19.30 și a fost foarte bine primit de public, luând în considerare aplauzele prelungite și interacțiunea publicului cu artistul.

zilele diasporei 8162 Fuego

Fuego, care a împlinit 41 de ani cu câteva zile înainte de a cânta la Roman, derulează, de aproximativ doi ani, un proiect caritabil, ​Art by Fuego. Astfel, picturile realizate de artist sunt vândute, iar banii sunt folosiți exclusiv în scopuri caritabile, peste 120 de artiști fiind ajutați prin acest proiect, fie că este vorba despre tinere talente sau artiști bolnavi​, care nu au bani pentru medicamente.

După Fuego, pe scenă au urcat cele două surori de la formația Bambi, iar duminică seară, în ultima zi de festival, au evoluat Laura Haidău, Nosfe și Shift. Printre cei care au venit seară de seară la festival a fost și primarul Lucian Micu.

zilele diasporei 8256 Fuego

Ne bucurăm să fim împreună, alături de artiști de renume. Ultima dată ne-am văzut la zilele Romanului, suntem acum la zilele diasporei. Suntem împreună din nou noi, romașcanii, cei din Roman, precum și cei care sunt veniți acasă, în vacanță, în această lună, să ne bucurăm de armonia și de dragostea pe care-o avem de cei dragi. Încercăm, de la un eveniment la altul, să fim cât mai buni, să aducem artiști cât mai buni, consacrați pe plan național și internațional.Vă doresc tuturor să aveți o seară cât mai frumoasă, să fim cât mai uniți, să fim cu toții  cât mai apropiați unii de ceilalți, să trecem peste momentele grele și, întotdeauna, să ne vedem cu mare plăcere la astfel de evenimente.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

zilele diasporei 8361

Acest festival a fost considerat de administrația publică locală un experiment în ceea ce privește locul de desfășurare, pentru ca traficul să nu mai fie dat peste cap din cauza blocării unei porțiuni din bulevardul Roman-Mușat.

Acest articol este un advertorial.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.