Suspectul de crimă din Fabricii s-a predat autorităților

de | 28/08/2017 | Actualitate, Justiție, Local

Un tânăr de 23 de ani s-a stins, duminică seară, în Centrul de Primiri Urgențe Roman, în ciuda manevrelor de resuscitare care au fost făcute de medicul de pe ambulanță și de cadrele medicale de la spital. Un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, a ajuns la un spital din Iași, după ce  una din mâini i-a fost tăiată cu un cuțit.

Scandalul care s-a terminat cu crimă a început duminică seară, pe strada Fabricii. Polițiștii spun că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 35 de ani a forțat ușa unei locuințe din Fabricii și a atacat trei bărbați, în vârstă de 21, 23, respectiv 43 de ani. Vasile Lefter, cel acuzat acum de crimă, a băut cu încă trei bărbați, în camera unuia dintre ei. La un moment dat s-au luat la ceartă, iar Lefter s-a dus în camera lui, a luat un cuțit și a venit cu țintă către chiriașul camerei în care petrecuseră cei patru.

Chiriașul a scăpat, dar fiul acestuia a primit o lovitură de cuțit în burtă, iar ginerele, o lovitură de cuțit în mâna stângă. Imediat, martorii oculari au sunat la numărul de urgență 112, acest lucru întâmplându-se în jurul orei 21.15

În jurul orei 21.30 a fost adus un pacient adus de ambulanță cu medic, în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs, începute pe ambulanță, continuate în CPU. Avea o plagă înjunghiată periombilicală și, în ciuda eforturilor, pacientul nu și-a revenit din stopul cardio-respirator. Celălalt pacient, în vârstă de 21 de ani, prezenta o plagă înjunghiată la antebrațul stâng, cu interesarea pachetului vascular și nervos, drept pentru care depășea posibilitățile de tratament ale Spitalului Roman și a fost redirecționat la Iași.”

dr. Oana Onu, director medical Spitalul Municipal de Urgență Roman

Vasile Lefter a fugit de la locul faptei, dar s-a predat câteva ore mai târziu. A fost dus la audieri plin de sânge, parțial al lui, parțial al victimelor lui. La audieri le-a spus anchetatorilor că nu poate spune ce s-a întâmplat și a spus că va povesti totul mai târziu, după ce-și va reveni din șoc.

Procuroii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț l-au reținut pe Lefter și vor cere instanței arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Vasile Lefter este cunoscut autorităților, având antecedente penale,

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.