Un mușatin, campion național la una dintre cele mai dificile discipline sportive: cros triatlon

de | 28/08/2017 | Educație, Local, Sport

Andrei Bălău, un elev din clasa a X-a de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, membru al  Asociației „Mușatinii”, a devenit campion național la cros triatlon, la categoria cadeți (vârsta 14 – 16 ani).

Campionatul național de triatlon are opt etape, iar fiecare sportiv poate participa la minim șase dintre acestea. În funcție de rezultatul fiecărei etape, obține puncte care se cumulează și în funcție de care se calculează clasamentul final. Ultima etapă, cea de la sfârșitul de săptămână care tocmai s-a încheiat, a avut loc la Șugaș Băi și a fost contabilizată separat de celalalte etape din campionat.

Pentru Andrei Bălău, acest lucru nu a contat foarte mult, el acumulând cele mai multe puncte din campionat și câștigând și ultima etapă. Asta, deși multe antrenamente le-a făcut singur, fiindcă în Roman nu există antrenori de triatlon. Pe partea de alergare a fost îndrumat de Tereza Lungu, antrenor la Clubul Atletic Roman.

În etapa de la Șugaș Băi, prima probă a fost cea de înot (400 de metri), apoi montan bike (10 kilometri), după care 1,8 kilometri de alergare montană. Aceasta a fost una dintre etapele „scurte”, în alte etape concurenții având de parcurs înot 1.500 de metri, 30 de kilometri de montan bike și alți câțiva kilometri de alergare.

Andrei Bălău este fiul ofițerilor de poliție Adriana și Dragoș Bălău, pe site-ul federației de române de triatlon, Dragoș Baălău fiind menționat ca instructor acreditat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.