Modernizarea străzilor din Bălcescu, cel mai devreme anul viitor

de | 04/09/2017 | Administrație, Local, Social

Emiterea unei autorizații de construire de către Primăria municipiului Roman pentru modernizarea a patru străzi din cartierul Nicolae Bălcescu a dat speranțe romașcanilor care locuiesc acolo.

Conform documentului, Primăria intenționează să modenizeze străzile Tinosului, Mărului, Pescarilor și Ocniței. Lucrările au fost estimate a se realiza în trei ani, iar valoarea totală a investiției s-ar ridica la 3.524.906 lei.  Însă aceste străzi nu sunt prinse într-un proiect mai amplu deja atribuit și, prin urmare, emitarea autorizației de construire este doar un pas pentru ca întreg dosarul aferent acestei investiții să poată fi ridicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Prin urmare, având în vedere că dosarul pentru scoaterea la licitație a lucrării nu este gata și că, oricum, vine sezonul rece, în cel mai fericit caz, romașcanii care locuiesc pe cele patru străzi vor merge pe drumuri bune și fără praf abia în următorii doi-trei ani; într-o situație ideală (fără contestații și fără clarificări și cu fonduri suficiente la bugetul local), acest lucru s-ar întâmpla, cel mai devreme, anul viitor.

În acea zonă nu doar calitatea străzilor este o problemă. La începutul anului, mai mulți cetățeni au reclamat costurile mari pe care trebuie să le suporte pentru faptul că doresc alimentare cu gaz metan. Ce le-a răspuns atunci administrația locală, aflați de aici.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.