Leoreanu: „Ce s-a întâmplat la CNAS e o crimă în masă”

de | 05/09/2017 | Național, Politică

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu îi cere ministrului Sănătății să vină în Parlament și să explice cums-a ajuns la nominalizarea lui Marian Burcea ca șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate(CNAS). Reacția politicianului vine ca urmare a acțiunilor DNA; în urma cărora a ieșit la iveală o fraudă de proporții la nivelul CNAS

Detaliile fraudei masive de la Casa Națională de Sănătate sunt înfiorătoare: decontarea unor servicii de îngrijiri medicale fictive pe baza a sute de dosare medicale întocmite în fals, refuzul de a acorda servicii medicale pacienților asigurați care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de acestea, o valoare totală a fraudei de circa 13.200.000 de lei. Pe scurt, ce s-a întâmplat la CNAS în ultimele luni este o crimă în masă. Reamintesc faptul că Marian Burcea a fost nominalizat de ministrul Sănătății, Florian Bodog, pe data de 17 martie 2017 în funcția de președinte al CNAS, acesta fiind numit în această poziție de fostul premier Sorin Grindeanu. De aceea, îi solicit ministrului Sănătății să vină în Parlament și să explice care au fost motivele care au condus la nominalizarea lui Marian Burcea la șefia instituției, dacă a monitorizat în vreun fel activitatea CNAS și cum s-a putut ajunge la un astfel de caz tulburător.”

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Parlamentarul romașcan consideră ministrul Sănătății, Florian Bodog, poartă o răspundere politică a faptelor care au avut loc la CNAS. Laurențiu Leoreanu a mintește și de medicii care au demisionat de la Spitalul Colentina, acuzând faptul că anumite decizii manageriale au dus la imposibilitatea desfășurării activiății secției de neurochirurgie.

Cazul celor doi neurochirurgi de prestigiu care au demisionat de la spitalul Colentina din cauza politizării excesive a sistemului și care le făcea imposibilă exercitarea atribuțiilor sau știrea că serviciile de ambulanță din țară au rămas fără benzină arată cât de gravă este realitatea. Dacă Parlamentul dominat de PSD tot înființează comisii de anchetă după placul domnului Liviu Dragnea și al căror singur scop este crearea unor perdele de fum, cred că este indicat ca domnul ministru Florian Bodog măcar să vină în fața Parlamentului și să dea explicații în legătură cu cazul de la CNAS. Presupun că nu are nimic de ascuns, nu?

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.