Azi sună alarmele în județ

de | 06/09/2017 | Actualitate, Județean, Social

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, dar reprezentanții ISU Neamț asigură cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Miercuri, 6 septembrie, în intervalul orar 10.00-11.30, la nivel judeţean se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă, ce urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

La această activitate sunt planificate să participe mai multe structuri sau instituţii, printre care și Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă din comunele: Grinţieş, Bicaz Chei, Bicazu Ardelean, Dămuc, Gârcina, Bodeşti, Dobreni, Negreşti, Piatra Şoimului, Cândeşti, Tazlău, Bîrgăuani, Dochia, Mărgineni, Dragomireşti, Girov, Ştefan cel Mare, Războieni.

Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.