A doua ediție a KULT Fest aduce la Roman caravana TIFF

de | 07/09/2017 | Cultură, Educație, Local, Social

În perioada 16-17 septembrie, KULT Fest revine, la Roman, cu cea de-a doua ediție. Festivalul care îmbină cultura într-un mod alternativ cu distracția este pregătit și de data aceasta cu noi provocări, ateliere de creație, sesiuni de educație non formală, concerte, proiecții de film, expoziții și voie bună.

Evenimentul va avea loc în parcarea din Piața Roman-Vodă, iar deschiderea oficială va fi sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 11:00.

Ediția aceasta vor fi promovate organizațiile non-guvernamentale în cadrul cărora, viitorii boboci dar și veteranii de liceu au şansa să-şi cultive spiritul pro-activ civic.  În urma prezentărilor și recrutărilor, doritorii vor putea pleca de la festival cu titlul de membru în ONG-ul favorit. Organizațiile care vor fi prezente sunt: KULT Hub, Asociația Mușatinii Roman, Asociația Cultural-Artistică GONG, Cercetașii României, Bao Roman, PTPI , UN Youth, Şcoala de Valori, American Council şi Anima Intelligentia.

În cadrul festivalului se va desfăşura şi concursul Short Movie Challenge, unde tinerii vor reda printr-un scurtmetraj viziunea lor despre cum ar trebui să arate școala în secolul XXI. Cea mai bună creaţie va câştiga o cameră de filmat profesională. Startul pentru filmări este de pe 1 septembrie până pe 14 septembrie, urmând ca mai apoi să fie ales marele câştigător.

La această ediție a KULT Fest va fi la Roman și Caravana TIFF, proiect iniţiat în 2009 pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor. În fiecare dintre cele două seri de festival, romașcanii de toate vârstele vor putea urmări un  film în aer liber, iar programul exact va fi afișat pe pagina de Facebook a evenimentului.

KULT Fest este organizat de KULT Hub, o organizație non guvernamentală, cu sediul în municipiul Roman, ce are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea activităților de dezvoltare personală și profesională în rândul tinerilor prin proiecte și programe educaționale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.