Romașcan condamnat acasă, prins la britanici

13

Ca urmare a cooperării dintre polițiștii statelor membre Schengen, doi nemțeni au fost extrădați din Marea Britanie, după ce aceștia au fost dați în urmărire internațională și au fost depistați pe teritoriul Marii Britanii.

La sfârșitul săptămânii trecute, o escortă formată din poliţişti nemțeni au preluat doi bărbați de 25 și 32 de ani, din Dragomirești și Roman, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de instanțele românești.

Tânărul de 25 de ani a fost dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare și amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, fiind depistat în data de 15 august de autoritățile britanice. Totodată, romașcanul de 32 de ani a fost depistat pe teritoriul Marii Britanii în data de 27 martie, fiind condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

În primele șase luni ale anului în curs, 34 de persoane căutate de polițiștii nemțeni au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.