Un fost deputat, șahist activ la 82 de ani

13

Recent s-a încheiat la Greșu, Vrancea, un turneu internațional de șah, la care a participat și șahistul de origine romașcană, Mihai Hlinschi, totodată și fost deputat în legislatura 1996 – 2000.

În vârstă de 82 de ani, romașcanul a participat la secțiunea ELO sub 1600, obținând 3,5 puncte din 7 posibile, în compania unor jucători mai tineri ori aflați încă la vârsta junioratului. Nu este singura competiție la care seniorul Mihai Hlinschi ia parte în acest an, acesta participând și la marile openuri internaționale de la Arad și Drobeta, unde a obținut 6,5 puncte din 13 posibile.

În perioada anilor ’80 – ’90, Mihai Hlinschi a fost și unul dintre susținătorii șahiștilor romașcani, prin funcția de conducere la o fabrică locală de carne și, ulterior, din poziția de deputat în Parlament. La apogeul forței sale de joc a obținut și titlul de candidat de maestru la șah precum și locul I la numeroase concursuri de șah din Neamț, component al echipei Voința Roman.

via Chess Ratings
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult