S-a urcat băut la volan și a fugit de la locul accidentului

de | 12/09/2017 | Actualitate, Rural

Un șofer băut a vrut să șteargă urmele accidentului, dar a fost descoperit de polițiști. S-a întâmplat luni seară, iar evenimentul rutier a avut loc pe drumul județean DJ 159, în afara localităţii Giurgeni și s-a soldat cu vătămarea corporală a unui pasager dintr-o căruță.

La fața locului, polițiștii au constatat că șoferul implicat în accident a părăsit locul faptei, acesta fiind identificat, în scurt timp, pe raza localității Giurgeni. Bărbatul de 24 de ani din Valea Ursului a ascuns mașina în curtea unui localnic și a încercat să schimbe roata cu intenţia de a şterge urmele infracţiunii comise. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce acesta conducea un autoturism pe DJ 159, având direcţia de deplasare către Valea Ursului, pe fondul consumului de alcool, după ieşirea dintr-un segment de drum în curbă la dreapta nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de atelajul cu tracţiune animală, cu care a intrat în coliziune. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pasagerului din atelajul hipo, un bărbat de 28 de ani.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

După depistarea conducătorului auto și în urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut persoana pentru 24 de ore, cercetată fiind pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Tot luni, un bărbat de 34 de ani din Roman a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri pe bulevardul Republicii, iar etilotestul a arătat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.