Istorie prin fotografie la Clubul Copiilor

34

Un proiect dedicat artei fotografice, în care sunt implicate cinci țari, se va desfășura în perioada următoare și la Roman. Partenerul din România al proiectului ”Photohistory – where the past and the present come together” (Fotoistorie – atunci când trecutul și prezentul se unesc) este Clubul Copiilor Roman. Elevii de aici vor ilustra evenimente istorice importante cu ajutorul fotografiei.

Elevii vor colabora pentru a crea o reproducere fotografică a evenimentului istoric important al unei alte țări prezentat într-o formă grafică, fie dintr-o pictură, desen sau o altă fotografie. Ei vor trebui să studieze sursele istorice pentru a afla cât mai multe posibil despre eveniment și a crea o interpretare modernă a acestuia. Ei vor decide dacă doresc să recreeze imaginea așa cum a fost sau să creeze o interpretare modernă. Lucrările lor vor fi prezentate sub forma unei expoziții de fotografii.

Ilie Boloca, director Clubul Copiilor Roman

Participanții la proiect vor putea folosi și realitatea augumentată, prin care se contectează obiecte reale cum ar fi clădiri, imagini sau orice altceva într-adevăr informații digitale. Cele cinci țari participante în acest proiect Erasmus+ sunt Polonia, Germania, Spania, Portugalia și România.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult