Istorie prin fotografie la Clubul Copiilor

de | 20/09/2017 | Cultură, Educație, Local

Un proiect dedicat artei fotografice, în care sunt implicate cinci țari, se va desfășura în perioada următoare și la Roman. Partenerul din România al proiectului ”Photohistory – where the past and the present come together” (Fotoistorie – atunci când trecutul și prezentul se unesc) este Clubul Copiilor Roman. Elevii de aici vor ilustra evenimente istorice importante cu ajutorul fotografiei.

Elevii vor colabora pentru a crea o reproducere fotografică a evenimentului istoric important al unei alte țări prezentat într-o formă grafică, fie dintr-o pictură, desen sau o altă fotografie. Ei vor trebui să studieze sursele istorice pentru a afla cât mai multe posibil despre eveniment și a crea o interpretare modernă a acestuia. Ei vor decide dacă doresc să recreeze imaginea așa cum a fost sau să creeze o interpretare modernă. Lucrările lor vor fi prezentate sub forma unei expoziții de fotografii.

Ilie Boloca, director Clubul Copiilor Roman

Participanții la proiect vor putea folosi și realitatea augumentată, prin care se contectează obiecte reale cum ar fi clădiri, imagini sau orice altceva într-adevăr informații digitale. Cele cinci țari participante în acest proiect Erasmus+ sunt Polonia, Germania, Spania, Portugalia și România.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.