Romașcanii vor putea lua autografe de la Marcel Iureș

de | 21/09/2017 | Cultură, Local

Romașcanii iubitori de cultură se vor putea întâlni cu marele actor Marcel Iureș, chiar la Roman. „Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iureș în rol principal, va avea premiera la Roman, pe data de 28 septembrie, la Casa de Cultura, la ora 19:00. La eveniment va fi prezent și Marcel Iureș; contactați de înRoman.ro, organizatorii au precizat că cei care îi apreciază munca marelui actor vor putea pleca acasă și cu un autograf. De asemenea, romașcanii vor putea dialoga și cu Serge Celibidachi, fiul marelui dirijor romașcan.

Afis OCTAV premiera la Roman

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție. Filmul „Octav”, în regia lui  Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmul spune povestea unui bărbat de 84 de ani care vrea să vândă casa copilăriei, casă pe care a redobândit-o prin instanță abia la bătrânețe; regizorul spune despre acest lung-metraj că este „ca o sticlă de vin bun” și a confirmat că filmul are și accente biografice. Marcel Iureș a ales, însă, înfățișarea persoanjului pe care îl interpretează (și care te duce cu gândul la celebrul Sergiu Celibidache, lucru dorit de artist), fiind o platformă pe care se poate crea.

Despre casa din Roman a celebrului dirijor, înRoman.ro a scris aici, în cadru campaniei naționale „Orașul uitat”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.