Romașcanii vor putea lua autografe de la Marcel Iureș

38

Romașcanii iubitori de cultură se vor putea întâlni cu marele actor Marcel Iureș, chiar la Roman. „Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iureș în rol principal, va avea premiera la Roman, pe data de 28 septembrie, la Casa de Cultura, la ora 19:00. La eveniment va fi prezent și Marcel Iureș; contactați de înRoman.ro, organizatorii au precizat că cei care îi apreciază munca marelui actor vor putea pleca acasă și cu un autograf. De asemenea, romașcanii vor putea dialoga și cu Serge Celibidachi, fiul marelui dirijor romașcan.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție. Filmul „Octav”, în regia lui  Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmul spune povestea unui bărbat de 84 de ani care vrea să vândă casa copilăriei, casă pe care a redobândit-o prin instanță abia la bătrânețe; regizorul spune despre acest lung-metraj că este „ca o sticlă de vin bun” și a confirmat că filmul are și accente biografice. Marcel Iureș a ales, însă, înfățișarea persoanjului pe care îl interpretează (și care te duce cu gândul la celebrul Sergiu Celibidache, lucru dorit de artist), fiind o platformă pe care se poate crea.

Despre casa din Roman a celebrului dirijor, înRoman.ro a scris aici, în cadru campaniei naționale „Orașul uitat”.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.