Cum vede PNL debirocratizarea în relația cetățean – stat

19

Birocrația a rămas una din marile probleme pe care le întâmpină cetățenii în relația cu statul. O încercare de debirocratizare a aparținut guvernului Cioloș, prin celebra comisie de tăiat hârtii; inițiativa a dus la câteva rezultate, dar schimbarea guvernării a dus și la schimbarea priorităților.

Acum, reprezentanții PNL vor să legifereze debirocratizarea. În proiectul de lege semnat și de parlamentarul nemțean Mugur Cozmanciuc se precizează că este interzis funcționarilor publici să ceară acele date sau informații deja existente în  sistemul public.

O idee foarte bună, venită și către mine din partea unor oameni implicați în activitatea publică și societatea civilă a fost prezentată de către colegul Florin Cîțu în cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL. O propunere legislativă care are menirea de a simplifica sistemul public și de a reduce birocrația. Legea cu articol unic, cu scopul de a debirocratiza instituțiile statului și de a simplifica relația dintre cetățean și stat, sper să ajungă în forma finală cât mai repede și să găsească o susținere largă. Împreună cu domnul Cîțu vom lucra ca proiectul de lege prin care se va interzice instituțiilor publice să solicite informatii de la persoanele fizice sau juridice dacă acea informație există deja la una dintre instituțiile publice. Ca liberali vrem să contibuim la îmbunătățirea activității instituțiilor care trebuie să vină în ajutorul vostru, al nostru, atunci când trebuie să rezolvăm niște probleme în timp util, nu să ne plimbăm cu dosare cu șină de la un ghișeu la altul.”

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL, președinte PNL Neamț

Proiectul de lege se află în lucru dar, conform celei mai recente variante, funcționarul care va cere aceste informații va comite o abatere disciplinară. Acest proiect poate fi susținut printr-o semnătură, pe site-ul oficial al Partidului Național Liberal.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult