Foto: Un romașcan s-a suit pe biserica din cimitir. Acesta acuză administrația cimitirului de favoritisme

de | 29/09/2017 | Actualitate, Administrație, Local

Un bărbat din Roman a dat de furcă, vineri după-amiază, autorităților locale. Acesta s-a suit pe biserica din cimitirul Eternitatea și a început să strige și să înjure. Pompierii și polițiștii au încercat să se apropie de el, dar acesta a început să arunce cu cărămizi, distrugând un coș de fum al bisericii.

Printre multe înjurături, Petrică Blăjuț a spus că vrea să discute în mod special cu unul dintre angajații SC Municipal Locato Serv SA.

cimitirul Roman om pe biserica 1697

Nicolae Blăjuț, fratele protestatarului

Domnul Bețianu nu-l lasă să mai lucreze în cimitir, deși el face morminte de 20 de ani. Se merge doar cu șpagă, doar dacă cineva dă bani ia lucrări. Acum a venit la conducere domnul Pascariu, pe linie de partid, fiindcă domnul Damaschin va ieși la pensie și nu mai are nimeni, în afara tatălui domnului Pascariu, cheie la poartă. Domnul Pascariu are un tată care lucrează aici, în cimitir, este particular ca și ceilalți. Dar lui i se dau bani cash, în mână, aici se fac niște plăți cu acte, numai el ia bani în mână. Toate lucrările domnului Pascariu sunt la margine de alei, în față, cele mai ușoare și mai avantajoase. Fratele meu doar vrea să lucreze, să fie lăsat să lucreze. Nu pot nici eu să-l conving să se dea jos, e foarte agitat. Anul trecut, domnul Bețianu și fratele meu au fost într-un  proces, domnul Bețianu a spus că fratele meu i-a vorbit urât, dar instanța i-a respins procesul. De atunci, domnul Bețianu are mereu ceva cu fratele meu.

Nicolae Blăjuț, fratele protestatarului

Protestatarul nu a vrut să colaboreze cu pompierii sau cu polițiștii și s-a calmat după câteva zeci de minute, atunci când a venit soția lui. Între timp, Lucian Pascariu a asistat de pe o bancă la întreaga scenă. În zonă au apărut și deputatul Iulian Bulai, dar și primarul Lucian Micu.

cimitirul Roman om pe biserica 1709

Lucian Pascariu a asistat de pe o bancă la întreaga scenă

Într-un final, după ce primarul și soția protestatarului s-au dus lângă biserică, acesta a coborât. A fost preluat de o ambulanță și dus la spital, fără ca cerința cea mai mare a protestatarului, de a vorbi cu Vasile Bețianu, să se fi îndeplinit.

Lucian Pascariu a spus că Petrică Blăjuț are mai multe lucrări anul acesta decât anul trecut, lucru confirmat și de soția, dar și de fratele protestatarului; de altfel, aceștia au fost foarte vocali, în mod special, împotriva lui Vasile Bețianu și a casierei de la cimitir.

De precizat că orice firmă care face lucrări în cimitir trebuie să plătească 25% din valoarea contractului către Municipal Locato Serv SA, firmă a Consiliului Local și care administrează, printre altele, și cimitirul Eternitatea. Sunt aproximativ zece firme agreate în acest sens, adică societăți care respectă niște condiții impuse de administrație pentru a lucra în cimitir.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.