Gemeni găsiți cu polițiști, câine de urmă și voluntari

de | 04/10/2017 | Actualitate, Rural

Copiii care nu se simt înțeleși e adulți sau care nu au primit o educație bazată pe încredere reciprocă reacționează așa cum nimeni nu și-ar dori. Marți 3 octombrie, polițiștii au fost pe urmele a doi copii, frați gemeni, care au plecat de acasă spre școală, dar au ales o altă destinație.

Copiii, din comuna Pâncești, au fost dați dispăruți de familie în aceeași zi, iar activităţile de căutare demarate imediat după sesizare au constat în scotocirea zonei, fiind angrenați zece polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă și posturi de poliție, echipajul cu câine de urmă din cadrul Biroului Criminalistic Roman, voluntarii Serviciului de situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Pânceşti, cât şi cetăţeni din localitate. În jurul orei 20.00 minorii au fost  găsiți la marginea localității Ciurea, viaţa acestora nefiind pusă în primejdie.

În cauză a fost sesizată  Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamţ în vederea luării măsurilor corespunzătoare.

„Conform unor studii de caz pe tema plecărilor voluntare, au fost identificați următorii factori ce influenţează decizia minorului de a pleca de acasă şi/sau refuzul întoarcerii la domiciliu: neglijarea minorului, conflictele în familie sau consumul de alcool; starea materială precară, ce determină neglijarea funcţiei educative a familiei şi plasarea ei la periferia preocupărilor faţă de copii; lipsa unei comunicări corespunzătoare, reale, autentice cu părinţii; nesupravegherea de părinţi, aparţinătorii legali ori factorii responsabili din unităţile de ocrotire; lăsarea copiilor în grija bunicilor sau a altor rude, părinţii sau aparţinătorii legali fiind plecaţi la muncă în străinătate; abandonul şcolar sau acumularea de absenţe şi rezultate negative la şcoală; anturajul negative, spiritul de aventură, libertinajul, vagabondajul.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț
Săptămâna trecută,  un alt minor dat dispărut de la domiciliu a fost găsit acasă la tatăl său, părinții fiind divorțați. Specialiștii atrag atenția că adulții, deși își iubesc copiii, nu reușesc să-i protejeze de conflictele dintre ei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.