PNL strânge semnături împotriva colectării separate a TVA

20

Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL) vor începe o campanie de strângere de semnături împotriva măsurii Guvernului de a colecta taxa pe valoarea adăugată (TVA) într-un cont separat, pe care fiecare firmă va trebui să îl aibă.

Viceprepeședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, a explicat că a vorbit cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și că toate semnalele din partea patronilor pe această chestiune sunt negative.

Vom începe de luni, 9 octombrie, o campanie națională de strângere de semnături împotriva split TVA. Ne-am propus să conștientizăm mediul de afaceri despre acest lucru. Dar, în urma întâlnirilor pe care le-am avut și la Roman și la Piatra-Neamț, toți sunt foarte supărați. Ne dorim să strângem cât mai multe semnături pentru a arăta că există o rezistență majoră la această măsură. Vom aduna semnăturile din toată țara și vom merge cu ele către Guvern. Este important să arăți că o măsură pe care vrei să o implementezi nu are susținere populară.

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Parlamentarul romașcan a adăugat că aceasta este o măsură pe care nu o agreează nici mulți dintre social-democrați.

Senatorul Eugen Teodorovici a atras atenția că este o măsură care nu se impune în acest moment, venind cu o propunere introducere a acestui split TVA doar firmelor care au contract cu statul. De la 1 octombrie, această măsură a fost implementată, propusă la nivel opțional. Și așa mare succes a avut încât din cele câteva sute de mii de firme, doar 175 au optat pentru acest lucru. Nici regiile naționale nu au achiesat, cu excepția a două dintre ele. Este o măsură care înseamnă și o decapitalizare a firmelor, pentru că TVA colectată este o sumă de care firmele profitau și pe care puteau să o folosească până la data de 25 ale lunii, când trebuiau să facă plata. Pentru firmele care nu sunt de bună-credință există măsuri ale organelor de stat.”

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult