Cine vrea să ducă gunoiul romașcanilor

21

Luni, 9 octombrie, s-au deschis ofertele depuse pentru conesionarea serviciului de salubritate pe zona 2, adică pe zona Romanului. Aceasta este una dintre cele patru zone din cadrul proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț.

Concesionarea serviciului de salubritate va însemna că stația de sortare și transfer de la Cordun va fi încredințată unui operator privat și că romașcanii, dar și locuitorii a 25 de comune arondate, vor trebui să colecteze gunoiul separat pentru ca deșeurile reciclabile să nu ajungă la groapa de gunoi de la Girov și, în consecință, costurile cu salubritatea să fie mai mici.

Conform caietului de sarcini, firma sau asocierea de firme care va câștiga licitația va trebui să respecte anumite tarife maximale.

Plafoanele tarifare anuale pentru utilizatorii casniciau fost aprobate în 2010 și nu pot fi depășite. Acestea sunt următoarele (tarif unitar, exprimat în lei/tonă, privind utilizatorii casnici):

  • 2017 – 240,31 lei,
  • 2018 – 247,91 lei,
  • 2019 – 255,26 lei,
  • 2020 – 263,64 lei,
  • 2021 – 271,02 lei,
  • 2022 – 278,7 lei,
  • 2023 – 285,72 lei,
  • 2024 – 292,96 lei.

Deschiderea ofertelor care a avut loc luni a arătat că o firmă și o asociere de firme au depus oferte pentru a prelua în concesiune serviciul de salubrizare. Unul dintre ofertanți este SC Rossal SRL Roman, iar celălalt dintre ofertanți este o asociere formată din trei firme sucevene: SC Florconstruct SRL, SC Fritehnic SRL și SC Ritmic SRL.

Urmează o perioadă de evaluare a ofertelor și, eventual, de clarificări și chiar contestații din partea celor interesați să obțină concesiunea pe Zona 2.

Despre situația în care se află proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județ, inRoman.ro a scris aici.

 

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult