După articole de presă: ApaServ a descoperit concurența în mediul privat și a cumpărat lapte praf la un preț corect

37

După ce în presă au apărut informații conform cărora compania ApaServ achiziționează laptele praf (pe care trebuie să îl dea muncitorilor care lucrează în condiții grele) la un preț dublu față de alte oferte similare, operatorul de apă a reușit să găsească un furnizor care vinde acest produs la un preț similar cu al altor firme din țară.

În urmă cu două luni, Radu Samson, fost candidat la Primăria Roman, a scris pe Facebook despre prețul de achiziție al acestui produs, preț dublu comparativ cu al altor furnizori. Atunci, ApaServ a spus că aceasta a fost oferta pe care a găsit-o pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), deși alte unități, precum spitale, aveau achiziții similare, dar la un preț mult mai mic.

Între timp, se pare că și reprezentanții ApaServ au descoprit furnizori cu prețuri rezonabile, în luna septembrie, s-au achiziționat 1.500 de pungi de lapte praf a câte 500gr. cu prețul de 6,8 lei/bucată (comparativ cu 15,5 lei/500 gr., prețul plătit către SC Theba Comp SRL, firma romașcanului Petrică Căpraru).

Ca urmare a celor apărute în presă am chemat colegii de la aprovizionare și aceștia mi-au explicat și mi-au arătat că, la momentul achizițiilor, singurul furnizor care apărea pe SEAP la căutarea codului CPV (n.r. – codul aferent produsului sau serviciului oferit/căutat) era firma de la Roman. Acum, au căutat și au găsit aceată firmă, care cred că este din Iași și are un preț competitiv.”

Victor Petcu Movilă, manager general ApaServ

De precizat că timp de cel puțin un an și jumătate ApaServ a cumpărat lapte praf la preț supraevaluat, de fiecare dată între 680 și 770 de kilograme la fiecare trei luni, dar actualul director a dat de înțeles că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru acest lucru.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult