Cât mai durează până se acoperă conducta de apă de la parcarea etajată

de | 10/10/2017 | Local, Social

Groapa făcută în asfalt, la parcarea etajată din Piața Centrală, ca urmare a avariei de la începutul lunii iunie, care a lăsat Romanul fără apă pentru aproximativ 24 de ore, nu este acoperită nici la această oră.

De la acel incident au trecut patru luni, timp în care reprezentanții ApaServ au spus că au chemat și un expert de la Iași pentru a oferi o soluție tehnică la situația respectivă, dar groapa tot acolo a rămas.

Luni, 9 octombrie, primarul Lucian Micu a declarat că va face o ultimă notificare către ApaServ, după care va trimite echipele Primăriei Roman să refacă trotuarul și asfaltul, iar factura aferentă serviciilor o va trimite către operatorul de apă și canalizare. Întrebat de ce trebuie să facă notificări oficiale către companie, în condițiile în care consilierul local și colegul de partid al primarului Micu este Bogdan Curcudel, coordonatorul Zonei Est ApaServ, Lucian Micu a spus că aceste decizii se iau direct de la Piatra-Neamț.

De cealaltă parte, șeful operatorului de apă susține că lucrarea nu a fost acoperită din motive obiective.

Expertul nostru nu a finalizat soluția tehnică pentru conductă. Acolo trebuie pusă o protecție pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple. Dacă acoperim și nu facem nimic altceva există riscul să crape din nou magistrala (n.r. – conducta principală de apă, care alimentează toatele celelalte conducte din oraș) și nu ne dorim acest lucru. Oricum, până în luna noiembrie această lucrare va fi refăcută, va fi acoperită.

Victor Petcu Movilă, manager general ApaServ

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.