Doar doi parlamentari nemțeni au semnat pentru autostrada Iași – Târgu Mureș

de | 11/10/2017 | Economic, Național, Politică, Social

Doar doi parlamentari nemțeni (din 11) și  doar șase parlamentari, din 94 câți sunt în total în județele prin care ar trebui să treacă autostrada Iași – Târgu Mureș, au semnat declarația de angajament pentru sprijinul construirii acestei autostrăzi.

Declarațiile de angajament au fost ideea unui grup de inițiativă care militează pentru construcția acestei autostrăzi. Acest grup de inițiativă a organizat, în urmă cu o lună, o deplasare în marș de la Iași la Târgu Mureș pentru a atrage atenția necesității construirii acestei șosele de mare viteză care să lege Moldova de vestul țării.

Începând cu data de 24 septembrie, grupul de inițiativă civică “Împreună pentru autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș” a transmis către 94 de parlamentari din județele Iași, Neamț,
Harghita, Mureș, Botoșani, Suceava, Bacău și Vaslui o declarație angajament prin care aceștia să-și asume sprijinul concret pentru construcția autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș. Până la această dată au trimis angajamentele semnate următorii parlamentari: Doru Adrian Pănescu – senator PSD Iași, Victorel Lupu – senator PSD Iași, Marius Bodea – deputat PNL Iași, Corneliu Mugurel Cozmanciuc – deputat PNL Neamț, Dan Lungu – senator USR Iași, Iulian Bulai – deputat USR Neamț.” -comunicat de presă grup de inițiativă civică “Împreună pentru autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș”
Un asemenea angajament au semnat, luna trecută, mai mulți primari din Neamț, printre care și Lucian Micu, primarul Romanului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.