Invitație la film: „Un pas în urma serafimilor” – film inspirat din actualitatea romașcană

de | 11/10/2017 | Cultură, Local

Un nou proiect al KultHub îi invită pe romașcani la film. „Un pas în urma serafimilor” este un film regizat de un tânăr care a învățat o perioadă la Roman (a fost, timp de cinci ani, elev al seminarului ortodox), iar scenariul este inspirat din acea perioadă. Pelicula va avea o proiecție specială la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman, sâmbătă, 21 octombrie, începând cu ora 18.00. La eveniment va participa regizorul Daniel Sandu, el urmând să discute cu spectatorii după proiecție.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Roman.
Programul agenției de bilete: luni – vineri între 09.00 – 12.00 și 16:00 – 18:00, iar sâmbătă între 09.00 – 12.00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Un pas în urma serafimilor” spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.” – prezentare film

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.