Primăria Roman a semnat primul proiect din cadrul POR 2014 – 2020

de | 12/10/2017 | Administrație, Economic, Local

Contractul de finanțare pentru reabilitarea blocului nr. 33 de pe strada Anton Pann a fost semnat joi, 12 octombrie, la Primăria Roman. Investiția se va realiza din bani europeni, pe una din axele de finanațre ale Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, program gestionat în Regiunea Nord Est de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est.

Acesta este primul proiect din exercițiul financiar 2014 – 2020. Vreau să îi mulțumesc domnului director Asandei pentru disponibilitatea de care a dat dovadă, sperăm ca și celelalte proiecte pe care le-am  depus la ADR Nord Est să fie evaluate cât mai repede și declarate eligibile pentru finanțare.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Vasile Asandei a lansat, cu această ocazie, un apel și cătrele firmele private de a beneficia de banii europeni și a reamintit că perioada post 2020 va fi una în care competitivitatea se va realiza la un alt nivel, nemai fiind fonduri special alocate pentru anumite zone.

Mă bucur să mă reîntorc în Roman, am locuit aici opt ani. Sunt încântat să semnăm acest contract al cărui beneficiar este Primăria Roman. Axa pe care semnăm acest ocntract – Eficiența energetică  clădirilor rezidențiale – este o axă care vine în sprijinul municipalității și a cetățenilor. Vă încurajez să mai faceți și să mai depuneți alte proiecte pe această axă. ADR Nord Est este foarte implicată pentru dezvoltarea economică a regiunii, iar Romanul este pol important din acest punct de vedere. Sperăm ca, după 2020, când va fi o concentrare mai mare pe zona competitivă să fim mai bine pregătiți, iar Romanul să-și recapete acel statut de centru economic. Invit și firmele private să depună proiecte în cadrul POR.”

Vasile Asandei, director general ADR Nord Est

Înainte de semnarea contractului pentru blocul 33 de pe Anton Pann, Lucian Micu a spus că un nou proiect care va fi depus pe această axă va avea în vedere reabilitarea a opt blocuri din oraș.

Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 924.902,91 lei, din care suma eligibilă este 833.962,45lei; 60% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor, adică 500.377,47 lei vor proveni din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, ca finanţare nerambursabilă; 40% din totalul cheltuielilor eligibile, adică 333.584,98lei şi cheltuielile neeligibile de 90.940,46 lei vor trebui acoperite din bugetul local al Municipiului Roman şi Asociaţia de proprietari Nr.56, de pe strada Anton Pann. Asociația de Proprietari va plăti suma ce-i revine în trei ani, în tranșe.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.