Primăria Roman nu va fi reabilitată cu bani europeni. Se va lucra doar la sala de festivități

de | 11/10/2017 | Administrație, Local

Primăria municipiului Roman a ratat șansa de a moderniza sediul instituției cu fonduri europene. Informața a fost confirmată de primarul Lucian Micu, care a declarat că de vină pentru această situație este MInisterul Finanțelor.

Pentru modernizarea sediului Primăriei era nevoie de acordul a trei instituții: Primăria, Ministerul de Justiție (pentru partea în care funcționează Judecătoria Roman) și Ministerul de Finanțe (pentru partea în care funcționează Administrația Financiară). Dacă acordul Ministerului de Justiție a existat de la bun început, Lucian Micu susține că Ministerul de Finanțe nu a fost la fel de deschis. Astfel, proiectul nu a fost întocmit și nici depus, iar perioada de depunere s-a încheiat.

Prin urmare, nu se va mai moderniza toată clădirea, ci doar sala de festivități, aflată la parter.

Ne-am dorit să reabilităm clădirea Primăriei printr-un proiect finanțat din fonduri europene, dar nu am primit acceptul Ministerului de Finanțe, coproprietar. În aceste condiții, am decis să renovăm cu forțe proprii sala de festivități de la parterul clădirii. Arhitecții Primăriei au realizat un proiect ce va schimba în integralitate spațiul, conferindu-i multiple posibilități, de la găzduirea unor ședințe, dezbateri publice, întâlniri cu cetățenii și până la organizarea de manifestări cultural-artistice. Noua sală va avea o scenă prevăzută cu ecran de proiecție, în sală vor fi scaune confortabile și dotarea va presupune un sistem de sonorizare performant.” Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Edilul a postat pe contul său de socializare și o simulare a modului în care va arăta sala de festivități după modernizare. Imaginile le puteți vedea în galeria de mai jos.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.